Mgr. Jakub Musil

Mgr. Jakub Musil - rok ukončení 2010, obor Obchodně podnikatelská činnost

Mám za to, že každá škola je jen tak dobrá, jak dobří jsou její učitelé. Já jsem měl štěstí, že od některých skutečně kvalitních jsem se mohl učit. A kvalitních nejen v pedagogické rovině, ale především té lidské. To je, myslím, často oblast, která se ve školství leckde podceňuje. Ale právě morální hodnoty a jejich nositelé pro mě byli možná důležitější než všechno učivo.

Přiznávám, že už si mnohdy ani nepamatuji náplň jednotlivých předmětů a velkou část z nich už jsem nikdy nevyužil, ale dodnes vzpomínám na jednotlivé pedagogy, kteří mě svými postoji ovlivnili na celý život.

I když jsem se vydal trochu jinou cestou, než ke které tahle střední škola na první pohled vybízela – což mimo jiné, myslím, dokládá, že střední škola nutně nepředurčuje další směřování studentů –, právě postoje, hodnoty, charakter, lidskost a přátelskost některých učitelů byly tím, co jsem si bral do dalšího studia i života.

Za to děkuji a přeji co nejvíc takových pedagogů i do dalších let.

(Foto 1 Zdroj: Senát Parlamentu ČR, Foto 2–5 Zdroj: Česká televize).

Jste naším absolventem/absolventkou? Sdílejte s námi své zkušenosti - napište nám, nebo použijte hashtag #chodilijsmenasso


Mgr. Jakub Musil

Fotogalerie