Jana Měchová

Ing. Jana Měchová – obor Obchodně podnikatelská činnost, rok ukončení 2007

Škola pro mě znamenala mít možnost dělat věci, které mě baví. Díky vstřícnosti vedení školy a učitelů jsem se věnovala ekonomii a také svému koníčku hře na housle. Takové v té době zvláštní spojení dvou oborů mě provázelo i v dalších studiích. Z oblasti ekonomie jsem vystudovala obor Ekonomie a právo v podnikání (VŠB-TU Ostrava) a současně také Konzervatoř Leoše Janáčka v Ostravě. Svá studia jsem zakončila diplomovou prací na téma hospodaření neziskových orchestrů.

To co mi škola dala, je že zdánlivě neslučitelné směry při vzdělávání se mohou časem spojit. Každý žák by měl mít možnost věnovat se tomu, co má skutečně rád.

Dnes pracuji v oblasti práva

senior konzultant ochrany informací v oblasti bezpečnostního poradenství, zejména se specializuji na ochranu osobních údajů, činnost pověřence (GDPR apod). Mezi významné zákazníky, pro které jsem vedla tým pověřenců, patří příspěvkové organizace Moravskoslezského kraje (130 organizací), skupina Unipetrol RPA, a.s. (například zpracování osobních údajů na čerpacích stanicích Benzina prostřednictvím kamerového systému apod.)


Dnes hraji na housle ve vlastním triu

naše trio Vy a My www. vy-a-my.cz housle, violoncello a klavír funguje více jak 5 let. Hrajeme komerčně při různých společenských setkáních, zejména svatbách. Hráli jsme na více jak 100 svatbách po celé České republice.


Jana Měchová

Fotogalerie