Bc. Miroslav Konfršt

Další díl seriálu o absolventech je tady. Dnes se představí Bc. Miroslav Konfršt

Jste naším absolventem/absolventkou? Sdílejte s námi své zkušenosti - napište nám, nebo použijte hashtag #chodilijsmenasso

Bc. Miroslav Konfršt - rok ukončení 1997

supermarket Terno České Budějovice

  • Po dokončení studia zakončeného maturitní zkouškou, jsem nastoupil v roce 1997 do supermarketu Terno České Budějovice. V té době byl supermarket Terno něco nového, jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance. Tato prodejna byla největším a vůbec prvním supermarketem v Českých Budějovicích.
  •  V této prodejně jsem postupně prošel téměř všemi pracovními pozicemi od pracovníka obchodního provozu, vedoucího oddělení, vedoucího provozu až po pozici ředitele. Supermarket Terno jsem řídil pět let. V současné době pátým rokem řídím supermarkety Terno, které provozuje Jednota, spotřební družstvo České Budějovice. Do této skupiny spadají také prodejny Terna v Hradci Králové a Olomouci. Jednota, spotřební družstvo České Budějovice spravuje také franšízu Terno, ve které mám na starosti provoz.

studium na SŠO

  • Co se týče studií na SŠO, velmi rád na tato léta vzpomínám. Profesně to byl základ mého pracovního postupu. Velmi jsem ocenil praxi v průběhu studia. Zde jsem se napřímo setkával a zároveň učil vše od základu, co se provozu prodejen týče. Také průvodcovské zkoušky, které jsem mohl složit, mě posunuly zase dále ve smyslu celkového rozhledu v cestovním ruchu. Nesmím opomenout krátkou zmínku o učitelském sboru s jeho osobním a empatickým přístupem k nám studentům. 

Co se dnes na škole změnilo?

  • Na závěr bych rád sdělil dojmy z mé poslední návštěvy SŠO při příležitosti dne otevřených dveří. Musím říci, že se škola od mých studií zásadně změnila. Prostředí, vybavení učeben, vše na vysoké úrovni. Největší dojem na mě udělala učebna pro výuku předmětu Fiktivní firma. Musím přiznat, že trochu současným studentům závidím. My takové podmínky neměli. A na co nesmím zapomenout je pozitivní atmosféra, která zde při mé návštěvě panovala.