Ohlédnutí za školním rokem 2015/2016

Komise odborných předmětů

(foto viz. fotogalerie)

Komise odborných předmětů zajišťovala ve školním roce 2015/2016 mnoho zajímavých akcí, jejichž cílem bylo zpestřit výuku odborných předmětů a propojit teoretické poznatky žáků s praxí. Zde je stručné představení nejvýznamnějších akcí:

 

Mezinárodní veletrh fiktivních firem v Praze

Ve dnech 16. - 18. března 2016 se žáci Střední školy obchodní, České Budějovice, Husova 9, zúčastnili 22. ročníku Mezinárodního veletrhu fiktivních firem, který se uskutečnil na Výstavišti Holešovice v Praze. Žáci školy na veletrhu prezentovali své dvě fiktivní firmy, a to společnost zaměřenou na výrobu nábytku z palet Husův Meubles, s. r. o. a firmu na zážitky Adrenalin a wellness centrum, s. r. o.

Ve velké konkurenci 119 přihlášených tuzemských a zahraničních fiktivních firem se fiktivní firmy školy celkově umístily v 1. polovině výsledkové listiny a v soutěžní kategorii o nejlepší katalog na 6. a 8. místě. I tento rok se fiktivní firmy přihlásily do dalších z nepovinných soutěží o nejlepší plakát a firma Husův Meubles se umístila na 19. místě

 

 

Kategorie

Adrenalin a wellness centrum, s. r. o.

Husův Meubles, s. r. o.

Katalog – české firmy

6.

8.

Stánek – české firmy

9.

15.

Prezentace – české firmy

34.

12.

Nejlepší firma veletrhu

32.

46.

 

Veletrh fiktivních firem v Českých Budějovicích

 Pod záštitou Jihočeského kraje a města České Budějovice se v rámci celostátní výstavy Vzdělání a řemeslo uskutečnil druhý ročník Veletrhu fiktivních firem, který se konal ve dnech 21. a 22. října.  Zúčastnilo se ho 11 vystavujících fiktivních firem žáků středních škol z České republiky a Slovenska. Všechny fiktivní firmy soutěžily ve dvou kategoriích: Nejlepší firma a Prezentace. V kategorii Nejlepší firma vyhrála naše fiktivní firma Husův meubles, s.r.o. s originální a velmi propracovanou nabídkou paletového nábytku. V kategorii Prezentace vyhrála fiktivní firma Trip travel, s.r.o. ze Sence. Z našich fiktivních firem se nejlépe umístil opět Husův meubles, s.r.o., který se umístil na pěkném 5. místě.

 

 

 

1) Nejlepší firma

2) Prezentace

 

 

Finanční gramotnost

Naše škola se zúčastnila 7. ročníku celostátní soutěže Finanční gramotnost, kterou pořádalo MŠMT pod záštitou prezidenta republiky Ing. Miloše Zemana. Jelikož jsme se do této soutěže zapojili poprvé, zúčastnili se jí pouze žáci třídy 4 OP.

Soutěž probíhal formou online testů, ve kterých soutěžící řešili různé teoretické otázky z oblasti ekonomie, práva, bankovnictví, pojišťovnictví apod. Součástí testu bylo také několik praktických příkladů, které se týkaly ekonomických výpočtů.

Ve školním kole dopadl nejlépe Jakub Mastrák, který získal 14 ze 20 možných bodů. Na 2. místě skončila Kamila Fleischmannová se 12 body a 3. byla Andrea Hajná s 11 body.

Okresního kola se tito studenti již nezúčastnili z důvodu příprav a konání maturitního plesu.

 

Baťova manažerská olympiáda

Vybraní žáci školy se zúčastnili soutěže: Baťova manažerská olympiáda, která byla určena pro žáky 3. ročníků maturitních oborů.

Test byl rozdělen na 5 oblastí: matematika a logika, všeobecný světový přehled, ekonomie, management a marketing a anglický jazyk.

Soutěž byla rozdělena na 2 části. Předkolo probíhalo 13. 4.2016 v prostorách školy a zúčastnili se ho vybraní žáci třídy 3OP. Nejlépe si vedl Le Václav Quang, který získal 66 bodů ze 100 možných, ale ani on nepostoupil do finále soutěže.

Finále se uskutečnilo v prostorách fakulty managementu a ekonomiky na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, a to v pátek 17. 6..

 

Soutěž v piškvorkách

Naše škola se ve školním roce 2015/16 zapojila do soutěže PIŠQWORKY. Ta spočívá ve hraní piškvorek, kdy se proti sobě postaví dva pětičlenné týmy. Soutěž probíhá celostátně, nejprve v oblastních kolech, následně na krajské úrovni a nakonec soupeří žáci z celé republiky v kole celostátním.

Výběr žáků do oblastního kola proběhl na základě výsledků uspořádaného školního kola. Pravidla byla shodná s pravidly platícími pro ostatní kola soutěže. Termín školního kola byl 12. 10. 2015. Každá třída mohla postavit jeden pětičlenný tým.

Nastoupilo 8 týmů (40 žáků), které se rozdělily do dvou skupin, v každé skupině se hrálo stylem „každý s každým“. Konečné pořadí určil souboj systémem „pavouk“, sestavený na základě výsledků skupin.

Do oblastního kola, konaného 6. 11. 2015 na Gymnáziu České Budějovice Česká 64, postoupily týmy tříd 2O a 3CR ve složení.

Celkem se oblastního kola zúčastnilo 8 družstev, naše týmy se tak utkaly s žáky budějovických gymnázií i další odborných škol. Ve velmi silné konkurenci se, přes veškerou snahu, neprobojovaly do krajského kola. Přesto to nebyl boj zbytečný – poznaly nové taktiky, strategie a postupy v této hře a svým fair play přístupem napomohly hladkému průběhu soutěže.

 

Bobřík  informatiky

Katedra informatiky pedagogické fakulty v Č. Budějovicích uspořádala národní soutěž s názvem Bobřík informatiky. Soutěž probíhala na předem přihlášených školách, formou testu u počítačů. Každý soutěžící dostal elektronický test s 15 otázkami, odpovídal nejčastěji zaškrtáváním možností. (Více na www.ibobr.cz).

Ve školním kole bylo otestováno na 300 žáků školy. Na základě výsledků byli do celostátního kola vybráni žáci, kteří ve třídě dosáhli nejvyššího počtu bodů.

V celostátním kole soutěžilo v kategorii Senior 20 žáků, v kategorii Junior 13 žáků.

Soutěžní kategorie a termíny testování:

Junior (1. – 2. r. SŠ), 10. 11. od 8 do 15:20 hod.,

Senior (3. – 4. r. SŠ),  9. 11. od 8 do 15:20 hod.

Výsledky celostátního kola – Kategorie Junior – první tři místa

Školní pořadí

Celkové pořadí

Body

Jméno

Třída

         

1.

320.

189

Hanzálková Tereza

2CRA

2.

1324.

157

Růžičková Lenka

2O

3.

1522.

154

Padrta Lukáš

1O

 

Výsledky celostátního kola – Kategorie Senior – první tři místa

Školní pořadí

Celkové pořadí

Body

Jméno

Třída

         

1.

990.

128

Novák Pavel

4OP

2.

1062.

127

Skamene Jan

3OP

3.

1303.

120

Mojková Aneta

4O

 

Tereza Hanzálková se v kategorii Junior umístila na skvělém 320 místě v celorepublikovém pořadí (celkový počet účastníků asi 8360). V případě porovnání žáků středních odborných škol, je žákyně Hanzálková v celostátním pořadí na 53 místě a v rámci jihočeského kraje na 2 místě!

 

Projektový týden

Každoročně se žáci druhého ročníku oboru Prodavač a třetího ročníku oboru Obchodník zúčastní tzv. Projektového týdne. V tomto týdnu mají za úkol propojit své teoretické znalosti získané ve škole s praxí. Cílem letošních projektů bylo zmapovat nákupní chování, formy prodeje, sortiment a služby, které maloobchod poskytuje svým zákazníkům. Žáci jednotlivé faktory zkoumali v předem stanoveném akčním rádiu v Českých Budějovicích. Na závěr své poznatky prezentovali ve škole před komisí.

 

Komise přírodovědných předmětů

(foto viz. fotogalerie)

Letní sportovně přírodovědný a turistický kurz

Každým rokem se žáci druhých a třetích ročníků účastní sportovně-přírodovědného kurzu na břehu vodní nádrže Lipno nedaleko Nové Pece. Žáci jsou ubytováni v letním táboře ve čtyřlůžkových chatkách se společným sociálním zařízením. Stravování je zajištěno – plná penze.

V druhém ročníku je kurz zaměřen na doplnění znalostí z oblasti biologie a ekologie a na prohloubení dovedností v jednotlivých sportovních hrách, které si osvojili v prvním ročníku. Kurz je doplněn o výuku vodácké turistiky, cyklistický výlet do okolí Schwarzenberského kanálu a žáci se také seznámí se základy orientace na mapě.

V třetím ročníku je kurz zaměřen hlavně na pěší a vodní turistiku, cykloturistiku s možností využití in-line stezky Nová Pec – Stožec. Kurz prohlubuje znalost ekosystémů, které se nacházejí v této lokalitě.

Oba kurzy učí žáky znát základy první pomoci a jsou obohaceny o řadu soutěží a turnajů v různých sportech.

 

 

Enviromentální výchova

Žáci prvních a druhých ročníků se každoročně účastní několika výukových programů v oblasti ekologického vzdělávání. Naše škola spolupracuje v tomto směru se dvěma organizacemi (CEGV Cassiopeia a ZOO Ohrada Hluboká nad Vltavou), které pořádají řadu výukových programů. Například: Neviditelná ruka trhu, Supermarket, Změny klimatu, Odpady, Na pytlácké stezce, Naši ptáci, Nebojte se hadů atd. Mimo této spolupráce naše škola organizuje pro žáky řadu akcí s využitím naučných stezek v blízkém okolí (Vrbenské rybníky, Rudolfov, Trhové Sviny, Kleť).

 

Komise českého jazyka a literatury

(foto viz. fotogalerie)

Projekt čtenářské dílny

Žáci 2. ročníku oboru vzdělání Cestovní ruch a žáci 3. ročníku oboru vzdělání Ekonomika a podnikání se zapojili do projektu Čtenářských dílen. Tento projekt slouží ke zkvalitnění čtenářství a čtenářské gramotnosti. V praxi to vypadá tak, že zhruba dvakrát měsíčně probíhá netradiční hodina literatury. Ta je zcela založena na práci s konkrétním souvislým beletristickým textem, který žáci nejen čtou, ale také o něm přemýšlejí a diskutují. Žáci se tak postupně seznamují s díly českých i světových autorů, na která si vytvářejí vlastní názor. Čtení však přináší i další výhody – rozšiřování slovní zásoby, zlepšení se v oblasti pravopisu i vlastních psaných projevů. V dnešní přetechnizované době není běžné trávit volný čas četbou, což se touto cestou snažíme změnit. Škola v rámci tohoto projektu zakoupila přibližně 330 knih, které jsou dále k dispozici všem žákům školy prostřednictvím školní knihovny.

Tematická exkurze Třeboň – návštěva archivu a státního zámku

Na konci dubna se žáci 2. a 3. ročníku oboru vzdělání Cestovní ruch zúčastnili exkurze do nedaleké Třeboně, kde absolvovali komentovanou prohlídku rožmberských komnat třeboňského zámku a také navštívili nejstarší části třeboňského archivu, seznámili se s činností archiváře a s důležitostí oboru v rámci cestovního ruchu.

  • návštěva divadelních představení Maryša (DK Metropol) a Pes baskervillský na otáčivém hledišti v Českém Krumlově v rámci soutěže Vítejte u nás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • návštěva filmových představení Kód Enigmy (Kotva) a Kobry a užovky (Cinestar)

 

Komise cestovního ruchu

(foto viz. fotogalerie)

 

Prezentace školy na výstavě cestovního ruchu Jihočeský kompas – České Budějovice

Žáci naší školy se již poosmé zúčastnili „Veletrhu turistických zážitků, možností a vizí Jihočeský kompas v domě kultury Metropol. Pro laickou i odbornou veřejnost prezentovali studijní obor Cestovní ruch i své práce zaměřené na nabídku turistiky a atraktivit jižních Čech.  Někteří  se  i vzorně  ujali i role informátorů a organizátorů doprovodných aktivit.

Tematická exkurze -  didaktický program - Renesance - Po stopách Rožmberků uličkami Českého Krumlova

V září 2015 jsme se zúčastnili exkurze do Českého Krumlova – památky UNESCO.  Po příjezdu jsme vyrazili do centra města – na náměstí ke kašně, kde jsme čekali na příchod našeho průvodce, kterého nám uhradil Českokrumlovský rozvojový fond  - v rámci EHD 2015. Celá prohlídka byla zaměřena na renesanční dobu. Mohli jsme vidět mnoho historických domů, zaujaly nás malby a sgrafita na řadě domů i kostel svatého Víta, který byl poblíž nádherného výhledu na celý Krumlov.

 

STUDENT AGENCY na naší škole

V minulém školním roce nás navštívili pracovníci firmy STUDENT AGENCY, aby nás seznámili s možností studia a práce v zahraničí. Řada z nás totiž uvažuje o rozšíření svých jazykových znalostí získaných na naší škole praxí v zahraničí, někteří z nás již mají vlastní zkušenosti s podobnými aktivitami, o které se společně podělili. Při poutavé přednášce jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o nabízených programech do mnoha zemí všech kontinentů.

 

 

Tematická exkurze – Praha – Královská cesta a výstava Titanic

V rámci předmětu Dějiny kultury a předmětu Průvodcovské služby jsme opět nezapomněli ani na naše hlavní město a na nejnavštěvovanější památky Starého města, Malé Strany a Pražského hradu. Počasí nám opravdu přálo a naše průvodcovské kroky jsme si opravdu užili. Staré časy jsme si připomněli i na výstavě Titanic.

 

Soutěž „Mladý průvodce“ – Ostrava 

Naši žáci se koncem ledna zúčastnili soutěže Mladý průvodce v Ostravě. Odvezli si cenné zkušenosti, v praxi si vyzkoušeli před odbornou porotou i publikem prezentaci svého fiktivního adrenalinového zájezdu.

 

Exkurze – Hotel Zvon –  České Budějovice

V rámci výuky předmětu Služby cestovního ruchu žáci oboru Cestovní ruch navštívili hotel Zvon v Českých Budějovicích, prošli ho od půdy ke sklepu a prohlédli si i všechny restaurace. V příjemném prostředí prezidentského apartmá měli možnost ptát se paní průvodkyně na všechny podrobnosti týkající se chodu celého zařízení.

Zahraniční praxe Itálie

Jako každý rok absolvovali žáci 3, ročníku zahraniční praxi v Itálii – v agentuře MC Bibione. Vyzkoušeli si na vlastní kůži práci delegáta cestovní kanceláře i práci turistického průvodce, navštívili významné destinace v severní Itálii – město na laguně – Benátky, projeli se lodí na ostrov Burano a ke sklárnám na ostrově Murano, kde jsme sledovali práci legendárních sklářů, prohlédli si přístavní město Terst a zámeček Miramare, na jezeře Lago di Garda lázeňské  městečko  Sirmione,  zanechali vzkazy  svým  láskám ve Veroně. Podívali se
do pětihvězdičkového kempu a bungalovů v Lignanu, prošli se po nákupních třídách, zhodnotili nabídku specialit místních restaurací i nabídku ubytovacích zařízení různých typů. Absolvovali i exkurzi do vinařských závodů v Portogruaru. I když nám počasí příliš nepřálo, budou na těchto pár dní jistě dlouho vzpomínat.

 

Tematická exkurze – Letiště Václava Havla Praha

Exkurze na letišti v Praze je vždy atraktivní záležitostí. I v loňském roce jsme si prohlédli vstupní a odbavovací prostory pro veřejnost i prostory, které jsou určené pouze zaměstnancům, příletové a odletové dráhy. Na vlastní kůži jsme si mohli vyzkoušet, jak obtížný je výcvik letušek a stevardů.

 

Jazykově-vzdělávací pobyt ve Velké Británii

Díky projektu Podpora výuky jazyků, který byl spolufinancován ESF a státním rozpočtem České republiky, se v  listopadu vydala skupina 37 žáků a 4 učitelů naší školy na zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt do Velké Británie – Anglie, konkrétně do města Portsmouth. Byli jsme ubytováni v pohostinných rodinách na předměstí Portsmouthu, který jsme důkladně poznali. Navštívili jsme tu řadu muzeí, prohlédli si paluby i podpalubí historických lodí. Součástí pobytu byl i další bohatý doprovodný program, který nám umožnil získat a doplnit informace týkající se reálií. Zamilovali jsme si přímořské město Brighton, prošli se po křídových útesech Seven sisters, obdivovali katedrály ne městech Winchester, Solisbury i Arundel. Poslední den jsme strávili v Londýně, projeli se lodí po Temži od Westminster Abbey po Tower Bridge s odborným výkladem v anglickém jazyce a pěšky prošli kolem řady dalších památek.

 

 

Tematická exkurze  - Expo Milano 2015

Nezapomněli jsme ani na světovou výstavu Expo Milano 2015. Na velikém prostoru se nacházelo přes 50 architektonicky ztvárněných pavilonů, z nichž každý představoval určitou zemi či organizaci. Na prohlídku jsme měli celý den, plánovali jsme stihnout velmi mnoho. O výstavu je ve světě obrovský zájem a tak jsme byli nuceni na ty nejhezčí expozice stát předlouhé fronty. Navštívili jsme i český pavilon, který vybojoval na výstavě 3 místo. Ve večerních hodinách jsme odjeli do města Brescia, kde jsme byli ubytováni. Druhý den dopoledne jsme dorazili do samotného centra Milána. Nejdříve jsme navštívili divadlo La Scala, kde působila řada nejvýznamnějších italských i světových umělců. Poté jsme se vydali do samotného centra města. Většina z nás byla ohromena krásou a mohutností katedrály Duomo di Milano. Někteří se také vydali za módními značkami, kterých bylo v Miláně -  městu módy - požehnaně, jiní si prohlédli pevnost a další úchvatné památky včetně slavné Galerie Viktora Emanuella II.

 

Ohlédnutí za školním rokem 2015/2016 - Komise anglického jazyka

Komise anglického jazyka

(foto viz. fotogalerie)

13. říjen 2015 – Mezinárodní konference k podpoře vícejazyčnosti ve školách

Zástupci vyučujících cizích jazyků se dne 13. 10.2 015 zúčastnili mezinárodní konference, kde se seznámili s několika projekty na podporu výuky odborné terminologie ve školách. V oborech středního odborného vzdělávání by v případě prvního cizího jazyka měla představovat 20%.

 

 

 

 

24. 11. 2015 – Divadelní představení v anglickém jazyce

Návštěva divadelního představení v anglickém jazyce “ Peter Black “. Představení se zúčastnilo 44 žáků ze tříd 3 CR a 3 OPČ. Cílem představení  bylo  atraktivní formou umožnit žákům zdokonalovat si znalost cizího jazyka, získat schopnost bezprostřední interakce a zároveň prožít zajímavý kulturní zážitek.

 

 

 

Říjen - prosinec 2015 – Rozvoj individuálních ústních komunikačních dovedností žáků formou blended learningu

 Ve třídách 2 OPČ a 3 CR se v těchto měsících realizovala výzva č. 57, která spočívala v zavedení digitálních kombinovaných interaktivních výukových systémů do běžné výuky. Forma blended learningu byla využívána jak během výuky, tak v zadání domácí přípravy žáků.

 

 

 

 

30. 11. 2015 – 6. 12. 2015 Jazykově poznávací zájezd do Anglie

Během jazykově-vzdělávacího pobytu došlo k naplňování cílů ŠVP v oblasti čtenářské, sociálně kulturní a finanční gramotnosti. K rozvoji těchto gramotností došlo formou čtení autentických novinových článků, v komunikaci s rodilými mluvčími v jazykové škole i hostitelských rodinách a při nakupování v cizí měně.

 

 

 

12. 1. 2016 – Školní kolo Olympiády v anglickém jazyce

Jako každý rok se začátkem kalendářního roku uskutečnilo školní kolo Olympiády v ANJ. Zúčastnilo se ho 11 žáků druhých a třetích ročníků, kteří se mezi sebou utkali jak v dovednostech poslechových, tak v oblasti samostatného ústního projevu. Výherci školního kola – Jakub Marek a Magdaléna Kramperová byli vysláni, aby reprezentovali naši školu v okresním kole této soutěže, které se konalo 11. 2. 2016.

 

 

Září 2015 – červen 2016   - Realizace projektu eTwinning

 Během celého školního roku 2015/2016 žáci třídy 2 OPČ pracovali ve spolupráci s partnerskou školou v Itálii na projektu „Different history - similar present - common future“. Žáci obou partnerských škol se prostřednictvím wordových materiálů, powerpointových presentací apod.  navzájem poznávali a vyměňovali si  informace o svých školách, městech a regionech.

TOURISM IN VARIGOTTI

Varigotti is a tourist destination the greater flow of tourists in the summer. The beach of the village is large end full of beaches,interspersed with beaches,one of which is suitable for disabled people. To the East of promontory The Baia dei Saraceni to the locality Malpasso,extends one of the logest beaches of Liguria

FINALE LIGURE

Finale Ligure is a comune on the gulf of Genoa in the province in Liguria,Italy. It is considered part of the italian riviera.  Known for its white sand beaches and its views, Finale Ligure is located directly adjacent to the Rock of Caprazoppa, a steep limestone mountain on the southwest, and much of the town extends up hill slopes. The town has a lively commercial district. The town of Finale Ligure is nominally divided into three "boroughs". Finale Ligure Marina  is the main seaside part of the town, most frequented by tourists, while Finale Pia is the traditional center of the town, where a Benedectine abbey still stands. Finalborgo, the third borough and located further inland, consists of an old walled medieval town built .

30. 3. 2016 – Exkurze do British Council České Budějovice

 

 Dne 30. 3. 2016 se žáci třídy 3 CR zúčastnili exkurze do Britské rady, kde se seznámili s širokounabídkou této mezinárodní organizace Spojeného království pro kulturní vztahy a vzdělávání pro naše studenty. Britská rada nabízí kromě jiného také posouzení připravenosti ke složení mezinárodně uznávané zkoušky na různých úrovních, rovněž identifikaci silných a slabých stránek studenta apod.

 

 

Od 1. 2. 2016 probíhá na naší škole přípravný kurz na mezinárodní jazykovou zkoušku z anglického jazyka, kterou je možné vykonat v British Council v Českých Budějovicích vždy v jarním nebo podzimním termínu. Kurzu se zúčastňuje přibližně 15 žáků prvních a druhých ročníků školy a je plánován na 3 semestry.

 

 

 

 

 

 

 

 

Duben – červen 2016

V průběhu měsíce dubna předmětová komise ANJ navázala spolupráci s budoucí asistentkou pedagoga, Taylor Kloha, která by v rámci projektu Fulbright měla začít působit na naší škole od září 2016. V prvních dopisech jsme si vyměnily základní informace a seznámily Taylor s místem jejího budoucího působení.

 

 

Červen 2016 – naši žáci přebírají certifikáty získané na jazykově poznávacím zájezdu

                                 ( Portsmouth listopad- prosinec 2015)

 

 

 

 

 

ohlédnutí za školním rokem - informační a komunikační technologie

Informační a komunikační technologie

  • na klientských počítačích učeben s výpočetní technikou je k dispozici Office 2013 (5 učeben) nebo Office 2010 (1 učebna)
  • v rámci projektu „Kantor Ideál“ bylo pořízeno 20 profesionálních tabletů pro potřeby pedagogů školy
  • v rámci projektu „Kantor Ideál“ bylo v minulém školním roce proškoleno 20 pedagogů školy v 7 různých odborných školeních akreditovaných v rámci  DVPP.
  • pedagogům a nově všem žákům denního studia je k dispozici e-learningový server školy na platformě Windows SharePoint Services s kompletními materiály z šablon a záchytné sítě (navýšení bylo umožněno díky nákupu dalších přístupových licencí)
  • byl pořízen nový SQL server na platformě Windows 2012 Server R2 včetně CAL licencí umožňující rychlý přístup pro žáky k webovým aplikacím programu Bakaláři (souběžně až 1100 žákům a rodičům)
  • v rámci nové smlouvy o pronájmu softwaru je škola vybavena nejnovějším kancelářským balíkem od firmy Microsoft pro všechna PC ve škole a zároveň i pro domácí zařízení žáků i pedagogů se správou přes portál Office365.com
  • Statistika přihlášení do Bakalářů po Internetu za 2. pololetí:
  • nejvyšší počet přihlášení z řad žáků: 919
  • z řad rodičů: 651
  • z řad učitelů: 153
  • alespoň 200 x za pololetí se přihlásilo 66 uživatelů
  • alespoň 100 x za pololetí se přihlásilo 182 uživatelů
  • alespoň 1 x za pololetí se přihlásilo 565 uživatelů

 

Cíle pro školní rok 2015/16

V rámci návaznosti na projektové aktivity se zaměřit na rozvíjení práce s dotykovými zařízeními a další moderní technikou a to především díku školením a kurzům s následující tematickou náplní:

  • Cloudové řešení Office365 (možnosti tvorby online testů atd.)
  • Hlasovací zařízení (využití na tvorbu testů, spolupráce s tabletem atd.)
  • Interaktivní tabule (aktuální software, tvorba kvízů atd.)
  • Školní e-learning SLK (vytváření a zveřejňování materiálů v programu LCDS, tvorba a hodnocení testů atd.)
  • QR kódy (využití a tvorba QR kódů na dotykových zařízeních, praktické zařazení do výuky)