Den prevence 2022

Dávejte na sebe o prázdninách pozor! Na rozšíření povědomí o rizikovém chování se tradičně zaměřil červnový Den prevence.

Tradiční akcí naší školy v rámci prevence rizikového chování je Den prevence. Po dvouleté pauze, způsobené covidovou pandemií, se letošní ročník nesl v duchu radosti ze společného setkání. Lektoři mohli vstupovat do tříd mezi žáky a společně o zajímavých tématech hovořit, ti byli v komunikaci otevření a sdílní, neostýchali se lektorů ptát.

Programu se zúčastnilo 492 žáků ve 20 třídách, seznámili se zásadami bezpečného silničního provozu, čekal je i zajímavý zážitkový program. Během dvouhodinové přednášky o první pomoci je nejvíce nadchla aplikace umělé krve. Také téma radioaktivity a možnosti uložení radioaktivního odpadu, zejména pro obor farmaceutický technik, bylo poučné a přínosné. Za aktivní spolupráci měli možnost dostat i drobné propagační předměty. Velmi zajímavé byly i přednášky o penězích, holocaustu, zdravém životním stylu. Povídání o Africe, doplněné nádhernými fotografiemi a osobními zážitky z nedávné cesty, všechny nadchlo. Neméně zajímavý byl i dvouhodinový program zásahové jednotky.

Děkujeme všem lektorům, kteří společně s našimi žáky strávili úterní den a nechali je nahlédnout do zajímavých oblastí své práce, která je pro mnohé také koníčkem.


Den prevence 2022

Fotogalerie