3. místo v soutěži Quest: Podnikej

 

I žáci oboru Farmaceutická technologie se úspěšně snaží nastartovat své podnikání. Důkazem je 3. místo v soutěži Quest: Podnikej, které obsadili žáci 3. ročníku. A s jakou vychytávkou žáci přišli? Tým FOGaway představil nápad výroby dioptrických brýlí, které se nezamlžují. Z 11 finalistů z celého Jihočeského kraje se nápad našich žáků umístil na 3. místě.

Prezentace hodnotila odborná porota složená z Tadeáše Kapice (pořadatel soutěže; marketingový specialista), Jana Plojhara (systémový manažer firmy Plojhar) a Karla Šimka (marketingový specialista). Soutěž, kterou kterou pořádá Jihočeská hospodářská komora  v rámci projektu "Podnikavost a kreativita, je zaměřena na prezentaci nápadů žáků v rámci podnikavosti

„Máme z toho velkou radost, protože se ukázalo, že i žáci neekonomických oborů (Aplikovaná chemie - Farmaceutická technologie) mají skvělé nápady a podnikatelského a tvůrčího ducha,“ říká učitelka předmětu Ekonomika. Před samotným finále se tým zúčastnil Business Campu, na kterém získali podněty a zpětnou vazbu pro vylepšení své prezentace. V rámci prezentace každý tým představil projekt, popsal problém a jeho řešení, určil cílovou skupinu a ověřil získané informace v praxi, sestavil business model a projekt propracoval z pohledu marketingu a na závěr představil vize do budoucna.


3. místo v soutěži Quest: Podnikej

Fotogalerie