Vítězové regionálního finále soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ve školním roce 2020–2021 si přebírali ceny

22.6.2021 proběhlo za účasti náměstka hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Pavla Klímy a regionálních partnerů soutěže vyhlášení výsledků regionálního finále soutěže pro žáky 8. a 9. tříd základních škol.

Za regionální partnery se předání zúčastnil Martin Sedláček a Anna Pospíšilová (Silon s.r.o. Planá nad Lužnicí) a Miluše Koucká (Thermofisher s.r.o. Pardubice). Hodnotné ceny byly předány pěti nejlepším mladým chemikům a jejich učitelům chemie.

Nejlepším letošním mladým chemikem jihočeského regionu byl žák 9. třídy Základní školy TGM Vimperk.

Všem oceněným žákům a jejich učitelů gratulujeme.

Soutěž je určena žákům osmých a devátých tříd základních škol a jejím cílem je představit chemii jako přitažlivý a perspektivní studijní obor, který nabízí široké možnosti pracovního uplatnění. Letošní ročník je stejně jako řada podobných akcí poznamenán pandemií covid-19. „Školní kola jsme stihli realizovat ještě prezenčně, a přestože probíhala v časové tísni, zúčastnilo se jich téměř 9 400 žáků z 398 základních škol. Následující krajská kola už jsme byli nuceni uspořádat distančně ve spolupráci se Svazem chemického průmyslu ČR, kterému patří poděkování za podporu,“ přibližuje za organizátory Gabriela Čebišová z agentury Czech marketing.

Střední škola obchodní pořádala v dubnu regionální finále, to se kvůli nepříznivé epidemické situaci bohužel nemohlo uskutečnit tradičně s praktickými úkoly ve špičkových laboratořích školy, ale proběhlo online testovou formou.

Do regionálního finále postoupilo 21 nejlepších chemiků z jihočeských základních škol. Do národního kola soutěže pak postoupili za celý jihočeský region dva žáci.

Vítěz regionálního finále navštěvuje ZŠ T.G.Masaryka ve Vimperku a druhý postupující je ze ZŠ Dukelská ve Strakonicích.

Všem účastníkům soutěže gratulujeme a vyučujícím chemie na ZŠ děkujeme za propagaci soutěže mezi žáky a za jejich přípravu ve všech kolech soutěže.

Tuto soutěž svou morální záštitou podpořili MUDr. Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje a Mgr. Pavel Klíma, náměstek hejtmana Jihočeského kraje, který společně s ředitelkou školy dne 22. 6. 2021 předal vítězům regionálního kola ceny přímo v laboratořích Střední školy obchodní.


Vítězové regionálního finále soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ve školním roce 2020–2021 si přebírali ceny

Fotogalerie