Olympiáda z chemie

I v době pandemie stále soutěžíme a ověřujeme si svoje znalosti z chemie a praktické dovednosti. 15. dubna se koná národní kolo, a protože naši žáci byli úspěšní v krajském kole, držme jim v tom národním palce.

Žáky oboru aplikovaná chemie motivovala, připravovala a školní část vyhodnocovala Ing. Jana Vávrová a Mgr. Martina Součková - děkujeme!

Olympiády se zúčastnilo 17 žáků Ve všech kategoriích jsme nakonec uspěli tak, že žáci postoupili do krajských kol. V rámci kraje je již tradičně nejvíce zastoupena kategorie C, 1. a 2. ročníků, stejně to bylo i na naší škole - účastnilo se 13 žáků a 5 jich postoupilo do krajského kola (online test + praktická online část). Ve vyšších kategoriích (B,E) se pak účastnili 4 žáci a všichni získali takový počet bodů, že mohli postoupit do krajského kola. Nižší kategorie končí krajskými koly. Kategorie E má i kolo národní a poté mezinárodní. V kategorii E krajského kola naši žáci 4FT obsadili první tři místa, a i bodově si zajistili účast v národním kole CHO kategorie E, která proběhne opět online formou 15.4.2021.


Olympiáda z chemie