Základní informace pro uchazeče o vzdělávání

 

Základní informace pro uchazeče o vzdělávání

 

(Přijímací řízení ve školním roce 2019/2020 nově upravuje zákon č. 135/2020 Sb., o zvláštních pravidlech pro přijímání k některým druhům vzdělávání…)

  1. Obory vzdělání s maturitní zkouškou (4leté obory) a obory nástavbového studia

Jednotná přijímací zkouška proběhne nejdříve 14 dnů ode dne otevření školy (obnovení osobní přítomnosti žáků na vzdělávání ve středních školách). Konkrétní termín stanoví MŠMT.

Přijímací zkoušku koná uchazeč pouze jednou, a to ve škole, kterou uvedl na přihlášce jako první v pořadí.

Ředitelka školy zašle nejpozději 5 pracovních dnů před termínem konání přijímací zkoušky pozvánku s přiděleným registračním číslem a podrobnými informacemi včetně termínu a době konání přijímací zkoušky (bude také zveřejněno na webových stránkách školy).

Výsledky jednotné přijímací zkoušky – výsledné pořadí uchazečů a seznam přijatých uchazečů (pod přiděleným registračním číslem) zveřejní škola do 8 dnů po konání jednotné přijímací zkoušky.

  1. Obory vzdělání s výučním listem (3leté obory)

Jednotná přijímací zkouška se nekoná. Výsledné pořadí uchazečů a seznam přijatých uchazečů (pod přiděleným registračním číslem) bude zveřejněn dne 22. 4. 2020 do 10:00 hodin.

Pořadí uchazečů podle výsledku hodnocení přijímacího řízení a seznam přijatých uchazečů bude zveřejněn na informační tabuli v budově školy na adrese Husova tř. 1846/9 a internetových stránkách školy (www.sso.cz).

Nepřijatým uchazečům nebo zákonným zástupcům nezletilých uchazečů bude odesláno rozhodnutí o nepřijetí.

 

Jednotná lhůta pro odevzdání zápisového lístku (platí pro všechny uchazeče)

Svůj úmysl vzdělávat se na naší škole potvrdí uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče odevzdáním zápisového lísku a to nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne nejzazšího termínu pro zveřejnění seznamu přijatých uchazečů (tj. od 8. kalendářního dne po dni konání jednotné přijímací zkoušky). 

Odvolání proti rozhodnutí ředitelky školy není přípustné (v souladu s § 18 zákona č. 135/2020Sb.

Odvolání je nahrazeno institutem nového rozhodnutí podle § 101 písm. b) správního řádu, kterým lze změnit původní rozhodnutí o nepřijetí uchazeče.

Protože nepředpokládáme, že všichni přijati uchazeči odevzdají ve stanovené lhůtě zápisové lístky, na uvolněná místa budou pak přijati ti, kteří se umístili na dalších místech podle výsledného pořadí. Počet míst uvolněných po uplynutí lhůty pro odevzdání zápisových lístků bude zveřejněn na stránkách školy.

 

Opakované uplatnění zápisového lístku

Zápisový lístek lze uplatnil opakované i tehdy, pokud je uchazeč přijat na základě nového rozhodnutí vydaného podle správního řádu.

Škola, na kterou uchazeč odevzdal zápisový lístek, jej vydá k opakovanému uplatnění, pokud uchazeč předloží nové rozhodnutí o přijetí.

 

Případné dotazy zodpovíme na tel. čísle 387 023 711.

Informace budou průběžně aktualizovány.

 

Mgr. Jarmila Benýšková

ředitelka školy