Hrajeme si na Ježíška

 

 

Hrajeme si na Ježíška

Dělat radost ostatním je jedním z hlavních poselství Vánoc. I žáci a zaměstnanci Střední školy obchodní, České Budějovice, Husova 9 nemyslí v nastávajícím adventním čase jen na školu, a tak se zapojili do unikátní předvánoční akce „Zahrajte si na Ježíška!“.

O podporu dětí z dětského domova byl, podle slov ředitelky Jarmily Benýškové, takový zájem, že se do akce zapojily hned celé třídy. Škola se tak pomyslně naplnila Ježíšky, kteří plní přání dětem z  Dětského domova Zvíkovské Podhradí.

Děti z dětského domova psaly Ježíškovi, a tak mají třídy možnost vybrat si konkrétního obdarovaného a nadělit mu dárek, který si opravdu přeje. Žáci oboru Prodavač dárek dokonce i krásně zabalí, což, doufejme, přispěje k ještě hřejivější atmosféře Štědrého dne v dětském domově.

A o co si děti nejvíce píší? Mezi dárky najdeme vše - od dětských her, oblečení až po kosmetiku. Jak dárky postupně přibývají, mohou žáci sledovat i ve speciálním vánočním koutku ve škole, kam jsou každým dnem umisťovány nové a nové symbolické dárkové balíčky, které nesou označení jednotlivých tříd.

Dne 18. prosince se u vánočního stromku Střední školy obchodní sešli zástupci jednotlivých tříd a osobně předali zakoupené dárky do rukou pracovníků Dětského domova Zvíkovské Podhradí.


Hrajeme si na Ježíška

Fotogalerie